Flock portal en free WiFi geïntroduceerd in Centrum Nieuw West

19 dec

Winkelcentrum Centrum Nieuw West / Osdorpplein is het eerste winkelgebied in Amsterdam waar winkelend publiek, winkeliers en inwoners gebruik kunnen maken van gratis WiFi. Sinds deze zomer is het draadloos netwerk in dit winkelcentrum een feit. “Het is het eerste gebied waar dit op deze schaal aangeboden wordt”, zegt Frank van Teeffelen van Lebo Vastgoed. Lebo gaf het internetnetwerk vorig jaar cadeau in het kader van hun vijftigjarig bestaan. Lebo is een van de grotere vastgoedbedrijven in stadsdeel Nieuw-West.

Gratis wifi voor iedereen
Iedereen met een tablet, smartphone of laptop kan inloggen. Dat het bestaat, is nog niet algemeen bekend, maar toch maken al vierduizend mensen per maand er nu gebruik van. Ook winkelstraat TussenMeer, de Shoperade en de markt op TussenMeer liggen binnen het bereik.

Welkomstpagina met winkels
Noël Ridderkerk (20) wist ervan en vindt het prachtig. “Dan kan ik in de zomer mooi met mijn vrienden internetten langs de plas. Ze zouden dit op meer plekken moeten doen.” Steven van Dijk (26) ziet zichzelf tijdens de lunchuren hetzelfde doen. “Het is wel jammer dat je geen muziek of zo kunt downloaden, maar verder vind ik het mooi opgezet.” Want er zitten beperkingen aan het gebruik. Surfers kunnen geen websites bezoeken die bijvoorbeeld onder het ‘kinderslot’ vallen. En ook bij het downloaden van grote bestanden blokkeert de site. Onder meer om het netwerk niet te vertragen. “Maar je kunt wel op YouTube films kijken of muziek luisteren”, zegt Van Teeffelen. Een specifieke portal verschaft informatie over de aanwezige winkels en toont een plattegrond.

Bron: www.metronieuws.nl